:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Monday, July 9, 2012

Cite Bersalin Kembar..

sebenarnya, hati aku xde la senang mana nak merapu merapan kt belog ni.. sebab asyik dengar je Hasya ni bunyi menggeliat.. memang dengki betul mami dia duk depan laptop.. senanya lagi, kalau twins tido adalah lebih baik aku pun tido sama.. tapi demi readers belog ni aku gagahkan jua.. baik kanssssss aku nih.. kahkahkah..

aku deliver minggu ke 37.. kire tubuh tak cukup inci aku ni mampu jugak la carry two babies dalam peyot.. senanya lagi, aku mampu lagi untuk carry sampai 38 weeks.. tp ade la adegan merayu2 pada doctor untuk perut dibelah dengan segera sebab kes x sabo nak tengok muke anak aku nih sama x? keji kan perangai aku ni.. sian twins.. harap2 dah terlebih syok dah duduk 37 weeks dalam perut mami ye..

eh, Hana pulak gerak2 angkat kaki.. adush.. memang down betul lah semangat aku nak hupdet belog.. huhu.. 


ok, dah setel angkat dia bagi susu.. pastu tibe2 aku log in fesbuk.. pastu dh leka kat situ.. kahkahkah.. kan aku dah cakap, mood dh down nak update..

ok sambung balik.. senanya, bangun pagi mase hari ke 37 weeks tu aku dah rase baby kurang gerak.. tp memang setiap hari kurang gerak pun.. fetal kick chart tu menipu je semua.. aku tick je pastu reka lah pukul brape cukup kiraan 10 kali gerak.. agak keji jugak la perbuatan aku nih.. perbuatan sejak turun temurun.. sejak peknen kn hadeef lagi aku main tick je..

gi kenek ibu anak sebab rutin check up.. pastu aku pun bagitau nurse bb kurang gerak.. pe lagi,, terus dpt nota cinta refer to hospital.. eh, nape macam panjang je cite aku nih?

g spital kul 2pm, kul 8pm baru di cek oleh doc.. macam nak bom jugak la low risk tu.. tp sb aku tak sakit je kan... jadi aku sabo.. ctg n scan oke je.. baby gerak2 tendang2 lompat2 guling2 dengan sempurna..eh, perut aku dh padat so menipu la lompat2 n guling2 tu.. ngehngehngeh... tp ditakdirkn Allah, mulut aku ringan bertanye doc cani kekdahnye;

"boleh operate saye sekarang?"

macam suruh doktor belah perut ikan kan?? boleh pulak doktor lelaki lembut mcm auw auw auw sikit.. mujur dia tak tanye aku balik, "awak ingat perut awak perut ikan ke??" doktor tu pelik dan aku pun explain la yg aku ni elective c-sect jugak minggu depan.. jadi, bile aku nih dah memang confirm kene belah perut jugak minggu depan, tapi datang hari ni claim baby kurang gerak, haruslah jadi emergency czer uolsss.. dan doktor auw auw auw tu wat VE memang dah 2 cm pun.. 

terus lah aku kene pakai baju putih ikat belakang tu.. kene masuk tiub air kencing.. gile sakit macam nak terajang je nurse.. pastu nk kene minum air payau ntah pape..tp kan, tengah2 nurse kalut prepare kan aku untuk ke OT, ade la sorang nurse praktikal ni memang wat lawak nak pecah perut aku..fes2 dia excited dh dengar aku pregnant twin.. tanye macam2 tp aku malas layan.. lepas tu, bile dia tau aku nak kene operate, dia kate, "wah, saye nak tengok la.. mane doktor yg nak operate tu.." aku x kan gelak kalau dia tanye dalam bilik OT, tp aku rase nak gelak sebab dia ingat operate buat dekat bilik screening tu jugak.. kahkahkahkah.. dengan hanya ada mesin ctg je seketul kt sebelah aku.. mungkin dia ingat operate ni macam belah perut ikan je kot?? 

dari bilik screening low risk aku ditolak baring atas katil tu.. glemer uolsss.. semua orang pandang aku.. pastu naik ambulan neno neno neno.. festime dalam hidup aku nek ambulan.. memang pening la.. mujur jarak dekat je.. padahal kalau aku jalan kaki je kan senang.. haha.. bile dh nak masuk OT, aku nengok en zubir dari jauh.. muke x risau langsung.. tu lah padahnya kalau kawen dengan doctor nih.. mende yg dia dh bese, nak neves pe kess kan??? aku mintak dengan nurse nak jumpe asben sbb nak salam.. tetibe rase macam banyak dose je.. kahkahkah.. aku salam pastu aku nangis.. en zubir pun cium dahi aku.. tetibe aku rase nak lompat dari katil.. cancel je lah operate baby saye dh gerak.. hahaha..tp mau kene lempang dengan nurse kan?

aku nangis cover2, tp tu lah, nurse nampak jugak.. dia pun kate, "la, nape nangis.. jangan takut lah.." yelah, tetibe aku takut kot2 dh ajal aku kan.. x sempat nak cakap kat en zubir hari tu amik duit dia spuloh hinggit x cakap.. wakawaka.. tp kansss.. agak saspen bile aku tengok perut aku ternganga.. reflect dari lampu.. macam x caye gak la kan tetibe keluar sorang, pastu keluar lagi sorang.. pastu berlawan nangiss sape paling merdu.. cayalah anak mami..

lagi saspen aku dengar doctor cakap, "nape rahim awak x kecut ni.."..dengan nada gelabah suh doctor lain cucuks ubat kt bahu aku.. saspen sungguh.. aku kehilangan 1.3L darah.. nasib x pengsan je.. tp muntah terok la lepas operate.. kalau c-sect amik mase 30 minit je biasanya, tp aku nyer c-sect hampir sejam.. mungkin sbb berkaitan varicose vein at vaginal wall mase pregnant.. aku tk tau la kan ilmu doktors ni.. 



tetibe aku rase nak stop dah membebel.. selamat malam semua.. 


12 Comments:

aziyana said...

hhihihi comel giler la kembar 2 org ni tido pun tersenyum

ifnirsweet said...

comelnye twin :)

ummu aufa said...

wah..kak aniem dah update pengalaman bersalin.^^ Tahniah kak dapat lalui semua dengan tenang. Alhamdulillah, selamat semua. comel la..rambut macam hadeef dulu2 kan.ape citer si abang lak?teruja tak tengok adik2 kembo die?hihi

husnaizzati said...

kak,akak hntar anak akak kat nursery mana ye?saya tinggal di kuantan jugak...student di uia n ada anak perempuan umur 4blan lebih..
saya baca tentang breastfeed akak..saya terpaksa cmpur dgn FM sbb saya pantang 2 mnggu je...dan x smpat buat stok..ilmu pun kurang...dah macam2 cara saya buat utk tambah susu tapi tak berhasil..pam 4x tapi dapat paling banyak pun 8oz je..sedih sangat bila terpaksa campur..

husnaizzati said...

nama anak saya pun hasya..hasya safiyyah..=)

mamiraysha said...

Ada style! Sangat comel.. Bila la i nak dapat twin jugak camni..hehe..

Latifah Suleiman said...

salam..
Animz..lama betol tak hapdet..apalah perkembangan terbaru sikembar dan abg longnya..

Snap la pic terkini anak2..Rinduuu

::Mama Annaufal♥Aunie:: said...

assalamualaikum...mama ziarah sikembar comel...salam ukhuwah

TIC said...

Jemput follow and sebarkan kepada kawan kawan yang masih mencari cari.. nak tau lanjut kena follow blog ini :)


http://ticcollege.blogspot.com/

shera_shehan said...

Comelnye bby... Best baca blog tentang bby twin

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Melody Stringer said...

lucunya budak kembar

Watch movie
Watch movie HD
Watch movie online

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online