:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Sunday, August 7, 2011

Ramadhan Yang Berbeza..

Ok2..ejaan ramadhan masih sama seperti dulu, kini dan selamanya.. yang aku maksudkan adalah penghayatan Ramadhan.. laen okeh laen.. tahun lepas hadeef dalam perut, tahun ni hadeef kt luar perut.. totally berubah sbb tahun ni ade sorang yang tak berpose dalam umah ni.. hahahahaha.. asyik makan je taw sampaikan biskut Marry hadeef pun mami terliur.. ape daaaa...


Kalau dulu berpose sebagai seorang ibu yang mengandung, tahun ni idok la aku nak cakap yang aku pun berpose sebagai ibu mengandung jugak walaupunn pada mulanya adalah sangat saspen... keke.. setiap bulan adalah saspen bagi kami laki-bini.. sekarang aku berpose sebagai ibu kepada Hadeef Zafran yang semakin lasak, al-maklum orang baru blh jalan.. babai la merangkak walaupun merangkak lebih laju dari jalan..


Aku juga berpose sebagai ibu yang menyusukan anak sepenuh masa... sangat lah super duper penat.. bile fikir menyusukan anak ALLAH bagi pahala berlipat kali ganda, jadi tak der la
nak komen berjela-jela.. aktiviti pam seperti biasa.. jumlah susu yang dapat kadang2 meriah, kadang2 biasa, kadang2 luar biasa.. macam yoyo pun ade.. tp tak per, ade back up stok EBM dalam peti.. tak dan habis pun sampai raye..


Dan aku jugak berpose sebagai seorang guru.. oh,, kerja guru adalah kerja yg sentiasa mengeluarkan suara.. kalu tak keluar suara namanya guru jgak, tp guru bisu.. hehe.... lagi2 dalam hari tu ade masuk kelas blakang.. kelas blakang ni tahap energy dia sama je.. pose @ tak cara melalak dia, menjerit, lompat sana sini adalah sama sebelum pose.. cikgu aja yg masuk kelas muke lesu, budak still energy lebih.. adessss... sabo je la manyak2 ajar anak orang ni..


Tahun ni pun semua nak buat terbatas... nak solat tarawih kat umah pun tunggu hadeef tido dulu.. tp besenye bile hadeef tido, mak dia pun tertido sama jugak.. nak mengaji, baru je buke al-Quran, dia dah bising2, datang memanjat tubuh aku yg cute ni.. kadang2 jerit nangis2 sbb tak layan dia.. aduss.. setakat ni, bile waktu berbuke je mesti dia mengamuk nak tido, waktu sahur pun mengamuk sbb tido terganggu.. sabo je la.. saje je hadeef nak bagi mami n baba dia pahala lebih.. huhu..


semalam, dan2 en zubir cakap kt hadeef, "penat tau baba jaga hadeef.." aku pun serta merta nyampuk, "habis tu cakap nak 9 org..".. sengih en zubir.. baru sorang dah tak larat.. hahaha.. pastu feeling2 cakap kt aku, tahun lepas bayar zakat utk 3 org, tahun ni untuk 3 orang, tahun depan untuk 4 orang la pulak.. pengsan!!


2 Comments:

Ummu Ameer said...

hehe setuju bahawa setiap bulan adalah time yang suspen! rasa macam tiap bulan buat pregnancy test haha

ummuabdullahsyaakir said...

ASsalam,Aniem.Selmt bpuasa utk Aniem sefamily.Moga sht2 selalu.

SEronnkn bila imbas balik semua kenangn dari muda smpai jadi ibu?Setiap ank+pngalmn tu unik...blh buat ingtn diri bila ank2 dh besar nnt.

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online