:: Setia Bersama Selamanya ::

Daisypath Anniversary tickers

Konsep Blog

Blog ini hanya memaparkan kisah hidup dua insan yang menyulam cinta dalam keredhaan-NYA.. kurang dari sudut agama, fakta sains atau politik mahupun lucah.. blog direka hanya untuk menyimpan kemas segala kenangan kehidupan seharian yang semakin hari semakin hilang dari ingatan.. mengambil kata2 dari seorang pendakwah, "tulislah pengalaman itu, demi anak2 mu.."

Tuesday, May 17, 2011

Perkembangan Hadeef

Sangatlah bizi mak hadeef ni kan.. sorry hadeef, mami tak catatkan perkembangan hadeef bukan bermaksud mami dah lupekan semua, tapi mami tak cukup masa luang untuk berfoya2 depan laptop macam dolu2.. hadeef boleh faham kan ???


Berat dan tinggi..

Hadeef sekarang 8 bulan ++.. sangat aktif sampaikan berat 8 bulan sangatlah mengejutkan mak n bapaknya.. daripada 7.7 kg mase 7 bulan, terus jadi 7.65 kg mase 8 bulan.. turun siket 0.5 kg.. memcabar emosi mak kau ye hadeef.. mami buat bubur sedap2 tamau makan.. beli biskut baby bites, heinz awak reject.. tapi bile gi umah mama, papa suapkan daging kambing sedap2 awak kunyah tanpa rase bersalah ye... adehhh.. tinggi pulak lebih kurang 71 cm.. pendek cam mak dia je.. hehe.. eh, mak je ke? rase nye bapaknya pun kategori tak cukup inci gak kot... wakakka..


Merangkak dan Bertatih

sekarang hadeef sibuk praktis berjalan.. berpaut dimana2 tempat yang dia rase kukuh, terus tegakkan kaki untuk berjalan.. berjalan 3 4 langkah terus jatuh tersungkur mengadap bumi.. cium lantai umah.. kekeke.. sian budak kecik ni.. merangkak bukan main laju.. tapi hadeef ni, dia pandai duduk sendiri dulu baru pandai merangkak.. tak kesah la kan.. asalkan ade development..


Makan dan EBM

sangat susahlah nak suh dia makan.. aku feeling2 ingat bile hadeef stat 6 bulan ke atas tak perlu sediakan EBM dengan banyak.. rupenye lagi kene 2x ganda.. aduh.. hadeef memang tak makan langsung.. kalau suap bubur nasi makan la 3 sudu kecik baby tu.. kalau suap nasi makan la dekat 10 biji *eh, ade mase pulak mak hadeef bilang*, kalau suap ayam, ikan yang digoreng nampak la selera sikit.. rupenye si hadeef ni nak makanan yang ada perasa.. maklum lah bubur dia kan mane la taruk garam n gule pun..


tambah2 dah start aktif macam budak main sukan, lagi la nak tenaga banyak.. main sikit stop menyusu.. hilangkan dahaga.. main lagi, stop n menyusu.. ulang banyak kali mende sama sampai tahap letih dia pun tido.. tido pun sekejap je.. dalam 1 jam-1 jam setengah.. sepanjang aku gi kerja dari kul 7-1pm, lebih kurang 20 oz dia akan minum... sekali minum 5 oz.. lagi masak mami kene mengepam.. disebabkan skang aku sangat sibuk+tubuh letih+demand hadeef yang tinggi, stok EBM makin kurang.. memang aku bimbang sangat2.. kalau boleh tanak campur FM..


mujur en zubir sangat faham.. bagi moral support.. beli susu lacta untuk aku.. so, skang aku ngah cuba kumpul balik stok EBM.. dalam freezer ade lebih kurang 20 botol+4 liner.. separuh freezer dah kosong.. senanya down jugak semangat bile tengok stok EBM dah kurang, tapi kene kuatkan hati untuk penuhi hak hadeef selama 2 tahun.. tolong doakan untuk aku ye.. stakat tu je kot..



3 Comments:

Puan nadxoxo said...

Zahin pun xberapa nak makan. Minum susu lagi banyak. Malam2 pun lagi kerap bangun skrg. Ish3

aziyana said...

husna plk terbalik..makan sedap isap susu makin kurang..dr jam 8-5 ptg tu 2 btol x 3oz jer habis..huhuhu

HZ Baby Village said...

aniem to nadxoxo: oh, anak kite same eh.. tu la.. makan pun ciput je.. tp tak tau kot mak dia yg high expectation.. huhu.. ingat anak dia blh habis 1 pinggan

aniem to husna: kalu baby makan sedap, mesti berat naik byk kan.. bam bam la husna nanti.. hehe.. sikit je dia nyusu.. aniem skang EBM tak dan nak sedia.. asek amik yg atas je turun bawah..

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online